Nem csak egy alkatrész lesz a házunkban a hőszivattyú

Az alkatrészekkel bütykölés egy olyan dolog, aminek teljesen természetesen kéne jönnie nálam. Mivel gyerekként mindig is imádtam az építőjátékokat. Ettől függetlenül sosem volt egy igazi jó mesterem, aki megmutathatta volna nekem, hogy miként lehet hozzányúlni a „felnőtt Lego-hoz”. Különösen így van ez számomra autóknál, amikhez aligha tudnék egy szót is hozzászólni.

Pedig mikor számítógépes játékokon keresztül megélhettem azt, hogy milyen autót tuningolni, bennem is előjött az alapvető gyermeteg érzés, ami talán minden kisfiúban él. A valóságra azonban sosem tudtam kiterjeszteni ezt a lelkesedést. Hiszen egy autó fenntartása és felújítása nem olyan tiszta és egyszerű dolog, mint amit a képernyőn lát az ember. Olajosak leszünk, piszkosak és az sem biztos, hogy jól fog sikerülni a szerelés. Éppen ezért nagyon tisztelem az olyan embereket, akiknek napi szinten ez a munkájuk.

A hőszivattyús bojler telepítése kapcsán is pont ilyen csodálatot éreztem. Hosszú idáig gázbojlerrel melegítettük otthon a vizet. Gyerekkorom óta egy csomó emlékem volt azzal kapcsolatban, hogy mennyire félelmetes volt hallani a hangot, mikor belobbant. Sosem éreztem magamat biztonságban a gázbojler mellett, az előző héten pedig még el is romlott. Úgy voltam vele, hogy felesleges egy alapból hibás dolgot folyamatosan javítgatni és inkább belekezdtem volna valami átfogóbb felújításba. Ebben pedig nagy segítségemre volt a Fűtésrendszerek weboldala.

Több barátom is ajánlotta már őket, viszont korábban még sosem vettem a fáradságot, hogy felnézzek az oldalukra. Pedig egy nagyon szépen kialakított weblap fogadott, ahol mindent könnyedén meg tudtam találni. A hőszivattyús bojler mellett még más “Fűtés Rendszerek” is elérhetők náluk, ezeket pedig már a futesrendszerek.hu kezdőlapon át tudjuk tekinteni. Lehet, hogy csak valami kisebb beruházást szeretnénk megejteni, ilyenkor pedig ugyanúgy találhatunk náluk valamit, ami megfelel az igényeinknek.

Én azonban most a nagy változásoknak voltam tényleg a híve, úgyhogy el is kezdtem informálódni hőszivattyús bojler kapcsán. Mindegyik fűtésrendszerhez tartozik egyébként egy leírás, úgyhogy nem csak a sötétben fogunk botorkálni, mikor letesszük a voksunkat az egyik mellett. A hőszivattyús bojler kapcsán elérhető szöveg nagyon érthető nyelvezettel volt megírva, ami egy hatalmas plusz pont volt nálam és szerintem ezzel nyertek meg igazán maguk mellett.

Mivel megtudhattam, hogy a hőszivattyús bojler egy olyan forradalmi megoldás, ami nem hagyományos üzemanyagot használ arra, hogy felmelegítse a vizet. Mivel ez a folyamat megújuló energiaforrásokon alapszik. Hallottam már szél és vízenergiáról, a hőszivattyús bojler azonban valami teljesen más volt. A földből nyer ki különböző energiákat, amiket végül hővé tud alakítani. Úgy hangzott, mintha valami tudományos fantasztikus regényből jött volna ki, pedig ez volt a valóság.

Hőszivattyús bojler – tehát ez nem csak valami olyasmi, ami meleg vizet biztosít nekünk, hanem a segítségével még rengeteget is tudunk spórolni. Elfelejthetjük a sok számjegyű fűtésszámlákat és ráadásul még azzal a tudattal is élhetünk tovább, hogy egy kicsit élhetőbbé tettük a bolygónkat. Ez számomra egy nagyon fontos küldetés, úgyhogy nem haboztam tovább, felkerestem a Fűtésrendszerek.hu csapatát.

A telefonszámukat nem kell majd nagyítóval keresgélni nektek sem és arra sem kell sokat várni, hogy felvegyék a telefont. Az ügyintézés simán ment és nemsokára küldtek is pár szakembert, akik megállapították, hogy a házamhoz lehetséges hőszivattyút telepíteni! Hatalmas örömmel töltött el ez a tudat és a hőszivattyús bojler beüzemelése után teljesen megváltoztak a mindennapjaim.