Kuplungcsere a Yarison

Olyan magasan fog a kuplung a kocsin, hogy minden indulásnál attól tartok, hogy ma fog szétesni a rendszere vezetés közben. Már nem szeretném tovább halogatni az alkatrész cseréjét, de úgy gondoltam, hogy érdemes tájékozódni a piacon, mert nagyon nagy különbségek lehetnek árban.

Végül már lefoglaltam egy időpontot a lakóhelyemhez legközelebb található szervizben, de az árajánlattal nagyon elégedetlen voltam. Aztán minden borult, hívott a férjem, hogy máshová visszük a kocsit. Egyik barátja segítségével, soron kívül bejutottunk egy jónevű márkafüggetlen szervizbe, ahol az árajánlat is lényegesen barátibb volt. De a kocsit azonnal kellett vinni, hiszen a felszabadult időpontot ki kellett használni. Miközben vártam, hogy elkészüljön az autó, összebarátkoztam egy velem egykorú hölggyel. Kiderült, mindketten ugyanabban a cipőben járunk, a gyerekeink mostanában kezdtek dolgozni különböző diákszövetkezeteknél.

Tőle tudtam meg, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet nagyon jó munkaajánlatokat kínál diákoknak, és érdemes feltérképezni a kínálatát. Gyorsan át is küldtem a linket a kislányomnak, hogy este segítek neki szétnézni az ajánlatok között.

A várakozás alatt magam is elkezdtem böngészni a TopiWork Iskolaszövetkezet honlapján. Mivel rá lehetett keresni, hogy milyen típusú munka érdekel, rászűrtem az adminisztrációs munkákra, majd tovább szűkítettem a keresést Budapest területére, és izgatottan vártam az eredményeket. Mivel volt találat Budapesten, így nagyon örültem, hogy jól működik ez a funkció.

Korrekten leírták a követelményeket, a feltételeket, és az órabért, amennyit fizetnének ezért a munkáért. Tovább böngésztem, hogy fiatal nappali tagozatos lánynak, még milyen lehetőségeket találok a fővárosban. Beírtam a gyakornok szót, és erre számos lehetőséget dobott fel, többféle gyakornoki pozíciót ajánlott. Kiválasztottam a projektmenedzsment gyakornoki álláslehetőséget, átnéztem, kiderült, hogy ez nem az, amit én keresek.

Más módon kutattam tovább. A TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán tovább görgetve észrevettem, hogy népszerű kategóriákra voltak osztva az állásajánlatok. Kiválasztottam a HR és Marketing kategóriát, ahol öt munkahely ajánlatot dobott ki a kereső. Mindegyik hirdetés Budapesten volt megtalálható. A kínálat között szerepelt: értékesítő, HR gyakornok, recepciós, termékmenedzser gyakornok, irodai asszisztens. Átfutottam az órabéreket, amit ajánlottak, és a HR gyakornok emelkedett ki a legjobban a kétezer forint feletti órabér ajánlatával. A többi fizetés nagyjából egyforma volt, nem igazán vettem észre eltérést.

Amint tovább görgettem lefele az oldalon, kiemelt állásajánlattal is találkoztam, amelyek közül az egyik egy földmérő gyakornoki állás volt. Ehhez a feladathoz nappali tagozatos hallgatót kerestek, aki a témában folytatja felsőfokú tanulmányait. A bérezés itt is elérte az óránkénti kétezer forintot.

Szervizmérnök gyakornokot szintén a kiemelt állások között kerestek. Ebben a munkakörben műszaki tanulmányokat folytató nappali tagozatos diákok találhatják meg a számításaikat. A feladatok közé tartoznak a járműhibák feltérképezése és dokumentációja, különböző munkafolyamatok követése, irányítása. Speciális tudást várnak el, amelybe beletartoznak az áramköri ismeretek, különböző gépkocsi rendszereken használt protokollok ismerete, számítógépes tudás, némi angol nyelvtudás. A meglévő szakmai tapasztalat, és az orosz nyelvtudás előnyt jelent a a pályázók esetében. Ennél a munkakörnél a fejlődési lehetőségeken túl hosszútávú munkahelyet is biztosítanak. Családias vállalkozás volt a munka hirdetője és home office lehetőséget is ajánlottak. Legszívesebben lecsaptam volna rá.

A kiemelt állások között nem találtam olyat, ami a bölcsész lányomnak megfelelt volna, ezért a korábban nézett gyakornoki pozíciókat gondoltam inkább testhezállóbbnak.

A biztonság kedvéért átküldtem Lucának a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalát, hogy este beszéljük át az oldal által kínált lehetőségeket.

A kocsim időközben elkészült, és lelkesen indultam haza. Alig vártam, hogy lányom első álláskeresési pályázatát beadjuk a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán.