Félek a technikától, így mindenben a legjobbakra támaszkodom!

Ha nekem bármilyen technikai eszközömmel problémám támad, a híresen leginkább hozzáértőket keresem mindig. A neten, az ismerőseim körében kérdezgetés útján, mindenhogy… Legyen az a javítási, szervizelési szolgáltatás akár drága is mondjuk, nekem mindegy, csak nagy biztonsággal orvosolja a problémámat! Mert én nem értek hozzá.

Autószerelőből sajnos csak olyat találtam, aki drágább helyről szerzi be például az autóalkatrészeket. Így relatíve drágán tudja nekem biztosítani, amit elvárok. De elfogadtam, lenyeltem a dolgot. A lényeg, hogy mindig gyorsan jön az alkatrész, és van, aki biztos kézzel beszerelje! Ez a fontos. Azonban, amikor Xiaomi szerviz ügyében keresgéltem, sikerült egy sokkal olcsóbb, de legalább annyira jó szolgáltatást kifognom. Tiszta mázli.

Xiaomi szerviz

Az LDC FIX-ről van szó, Budapesten. Ők a reális, korrekt áraik ellenére rettentően jól, prémium minőségben dolgoznak és olyasmiket is megcsinálnak gyorsan, ami valamilyen kétségbeejtő probléma akár. Betört kijelzőre és ilyesmikre gondolok… Nem hittem, hogy könnyű erre megoldást találni, de nekik egyáltalán nincs lehetetlen, olyannyira, hogy a számunkra már lassacskán használhatatlannak tűnő eszközeinket egyenesen fel is vásárolják. Mert ők mindennel tudnak még mit kezdeni, ezek szerint. És nemcsak Xiaomi szerviz ők, pusztán arról van szó, hogy én ezt a gyártót kedvelem. Ezért emlegettem az LCD FIX-et is e kínai márkával kapcsolatban.

Nekem szinte mindenem Xiaomi, mert ez egy hatalmas gyártó, aki a rollerektől a nagyon különböző eszközökig mindent gyárt a háztartásunkba. De az LCD FIX az ilyen népszerű és elterjedt, nagy gyártónak számító márkák közül többnek a készülékeit javítja. Így az Apple-éit és a Samsungéit például.

A lcdfix.hu főoldala tetején lévő menüsorban nemcsak márkák szerint navigálhatunk, hanem rákereshetünk az általunk legnagyobb valószínűséggel keresett szereléstípusra is. Mondjuk ott van rögtön a “Kijelző csere” és az “Akkumulátor csere”. De van egy külön “Szerviz” menüpont is, amin belül pedig ott vannak az említett telefongyártó cégek nevei, hogy aszerint szűrhessünk rá, végeznek-e olyan, számunkra szükséges szolgáltatást, ami kell. Az imént említetteken túl a Huawei-jel kiegészülve szerepelnek ezek a márkanevek.

Találunk náluk árlistákat is. Ebből látható, hogy Apple-nél például Macbookokon és iPadeken is elvégeznek ezt-azt. Nekem ugyan nincs Apple eszközöm, de drukkolnék, hogy olyan dolgokat azokon is megcsináljanak, mint amiben nekem segítettek. Azt írják: ne kockáztass, ha az “egész életed az eszközödben van”. Ez azért megnyugtató…

Az LCD FIX-nél megkaptam azt, amit kerestem, és amire már a címben is, fent utaltam: anélkül, hogy pánikolnom kéne, anélkül, hogy bármennyire is értenék hozzá, gyorsan és biztos kézzel orvosolják valahol a technikai jellegű gondjaimat, és biztosítják nekem, hogy tudjam használni azokat az eszközöket, melyektől (sajnos) függök. Biztosíthatom is azt, ami nagy értékű, és fontos, és az LCD FIX-hez ilyenkor is mehetek (ha valamim biztosítva van). Írnak ugyanis biztosítói szakvéleményt, vagy minek is nevezik ezt. Amit maga a biztosító kér, hogy jóváhagyja a kártérítést. Ők nagyon széleskörűen mindenre rálátnak, ami ezzel a területtel kapcsolatos.

És szerencsére náluk tényleg pipa az ártényező is. Ami fontos, és írtam, hogy én bármit megfizetnék ugyan, hogy biztonságban tudjam a kulcsfontosságú eszközeimet, de azért bolond leszek egy tökéletes szolgáltatásért máshol többet fizetni, ha náluk korrekt az árfekvés. Esetükben mindezt úgy értem, hogy van hova fordulnom, gyorsan és megnyugtatóan, ha baj van.

Az autószerelőm drága, de nem fogható ki mindenből olcsó is és jó is egyszerre. Az LCD FIX-re viszont mindkettő igaz. Ez a posztom is azért született, hogy ajánljam őket, mert ritka az ilyen!