A finom illatok az autószerelő műhelyekben is népszerűek

A férjem egy autószerelő műhelyben dolgozik. Igazán szereti a szakmáját, ám én nőként mégis őszintén sajnálom amiatt, mert egész nap olajos autóalkatrészek közt matat, és hát valljuk be, a munkája nem éppen higiénikus, illatos körülmények közé van szorítva.

Talán éppen ezért bolondul érdekes módon a különféle finom illatokért. Ezért még azzal is szoktam bolondozni vele, hogy valójában egy parfümériában, egész nap a finom illatok között tudna csak kiteljesedni. Van egy olyan különleges tulajdonsága is, hogy képes arra, hogy parfümök, illatok alapján azonosítson be embereket. És mielőtt bárkinek valami pikírt gondolat motoszkálna az agyában, csak megjegyzem, hogy nemcsak nőket tud beazonosítani az illatok alapján, hanem férfiakat is.

Az illatok iránti szenvedélyét abszolút megértve általában a különféle alkalmakra vásárolt meglepetéseit, ajándékait is e köré a témakör, vagyis az illatok, az aromák felé próbálom kanyarítani.

Mivel azonban a munkája miatt nagyon erős tisztítószereket kell használnia, hogy lemossa például a kezéről az olajat és egyéb ipari szennyeződéseket, ezért figyelek arra is, hogy legalább a tisztítószerek ne károsítsák a bőrét.

Ezen okból kifolyólag én magam szoktam elkészíteni a különféle szappanokat és krémeket az ő számára is. És mivel nagyra értékeli a finom illatokat, teljesen természetes, hogy ezek az abszolút allergénmentes tisztítószerek és kozmetikumok illatosak legyenek. Ezért a készítésükkor csakis száz százalékos tisztaságú illatanyagokat használok, melyeket  megbízható helyről rendelek. Ez a megbízható rendelési hely pedig nem más, mint a pipereporta.hu nevű oldal webshopja, ahol roppant széleskörű kínálat áll fenn az alapanyagokat illetően az illatszerek tekintetében is, melyeket roppant kreatívan, többféle készítménybe is fel tudunk használni.

illatok

A Pipereporta weboldalán az illatok, aromák termékkategória alatt külön csoportosításban szerepelnek. Ennek köszönhetően könnyedén megtaláljuk a termékeket aszerint, hogy mire használhatók fel a legpraktikusabban. ĺgy például külön megtalálhatjuk az aromákat ajakírekbe ajánlva – itt banán, áfonya, vanília, sült csokoládé illatokat is találunk. Egy másik nagy termékcsoportot képviselnek a 100%-os tisztaságú, gázkromatográffal vizsgált illóolajok, melyek annyira magas színvonalat, tisztaságot és minőséget képviselnek, hogy kozmetikai termékekben, krémekben, szappanokban is felhasználhatjuk őket.

Aztán megtalálhatjuk a kínálatban a szaunaolajokat is náluk, melyek kifejezetten a szaunázáshoz kerültek kifejlesztésre, vagyis olyan anyagokat is tartalmaznak, melyek elősegítik a olajok vízben való oldódását. Külön csoportban lesznek aztán az illatolajok, melyeket kozmetikumokba és gyertyákba javasolnak, aztán újabb külön blokkba szedve szerepelnek a csak gyertyákban használatos illatolajok.

Érdekes termékcsoport a dizájner illatolajok csoportja, mely nem egyszer híres, ikonikus parfümök illatát idézi vissza!